Založ si blog

„Smrdáčiky“

Kúpele Smrdáky som našiel uprostred nedotknutej slovenskej prírody v Záhorskej nížine, len malý kúsok od mestečka Senica. Najcennejším pokladom kúpeľov sú prírodné sírovodíkové pramene, vhodné ako ozdravné pitné kúry, a samozrejme aj pre kúpanie.

Hlavným zdrojom pre väčšinu kúpeľných služieb je miestna prírodná minerálna voda. S touto vodou je spojené aj miestne sírne bahno.
Veľmi populárna je balneoterapia. Jedná sa o bahenné zábaly, pri ktorých teplá vrstva sírneho bahna naneseného na kĺby a končatiny sa pomaly ochladzuje a dáva tak oddýchnuť nielen kĺbom, ale aj chrupavke.
Mnoho procedúr je zamerané na liečbu kožných ochorení. Či už sa jedná o stále sa vracajúce ekzémy, ochorenia z pracovného prostredia alebo chronické ochorenie.
Okrem kúpeľných služieb v mestečku som našiel aj veľa príležitostí pre voľno časové aktivity.
V komplexe sú k dispozícii vonkajšie tenisové kurty, volejbalové ihrisko a priamo hotely ponúkajú vlastné fitness salóny. V okolí sa nachádza prekrásna príroda, vhodná pre dlhé a ničím nerušené prechádzky so slúchatkami hlboko v ušiach 🙂

Long-Life servis – Nové podvody automobiliek

28.01.2013

Nie je tomu tak dávno, čo sa od určitých rokov začali hromadne vyrábať a predávať automobily s tzv. Long-Life olejovým servisom.. Automobilky sa na oko snažia vzbudiť v potenciálnom zákazníkovi dôveru, že auto, ktoré si od nich kúpia bude ľahšie na peňaženku. Bude „také úžasné“, že mu bude stačiť meniť olej namiesto raz za 10 000km na 30-40 000km. [...]

Kozmetika

15.11.2012

Kozmetika je staranie sa o zachovanie vonkajšej krásy respektíve odstránenie jej nedostatkov. Kozmetika využíva veľa vedeckých poznatkov získaných skúmaním ľudí. Ide najmä o pokožku a vlasy Najlepšie prostriedky na starostlivosť o pokožku sú napríklad telové krémy, šampóny a kondicionéry. Tieto výrobky majú v ponuke skoro všetky obchody no nie každý má všetky [...]

piatoček v Dobšinskej Ľadovej

29.04.2012

Presne predvčerom to bolo, keď som sa zastavil na návšteve u kamaráta v Poprade, ktorého som videl naposledy asi tak pred siedmymi rokmi. Spoznali sme sa na zahraničnej praxi ešte ako študenti na hotelovej akadémií. Došiel som k nemu, hodili sme reč, a keďže bol pracovný deň a on mal rôzne vybavovačky, ja som sa rozhodol navštíviť niečo z okolia, aby tento deň a táto [...]

Európsky parlament / Europarlament /

Opozícia dvakrát prehrala, pred eurovoľbami však Progresívci v prieskumoch dominujú. Zamieša kartami strašenie vojnou a kritika únie?

03.05.2024 06:05

Európske voľby môžu zmeniť politickú mapu v koalícii. Ide o Andreja Danka.

vojna na Ukrajine, energetika, DTEK

ONLINE: Ukrajinci vedia, čo potrebuje ich energetika - Patrioty

03.05.2024 06:00

Ukrajinskí energetici vedia, čo potrebuje ich sektor, ktorý je terčom ruských rakiet. Protiraketové systémy ako je Patriot.

Russia Ukraine War

Utekajú Ukrajinci pred brannou povinnosťou za hranice? Ficova vláda stojí pred otázkou ich návratu do vlasti

03.05.2024 06:00

Ukrajina potrebuje viac bojových posíl v uniformách a potrebuje ich čím skôr

Macocha, tragédia

Prečo skočila žena s dcérkami v náručí do priepasti Macocha? Dôvody letnej tragédie sú známe

03.05.2024 05:50

Bol to nesmierne smutný prípad, keď vlani vybrala mladá žena z kočíka dieťa, druhé držala za ruku a skočila do priepasti.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 32
Celková čítanosť: 40946x
Priemerná čítanosť článkov: 1280x

Autor blogu

Kategórie