Piešťany

29. apríla 2012, robertko, Nezaradené

Slovenské kúpele Piešťany sú zamerané predovšetkým na liečbu pohybového aparátu. Z toho vychádza aj hlavný motív symbolu Piešťan – muž lámajúci barle, ako symbol uzdravenia. Oficiálne slovenské stránky: Piešťany – piestany.cz.
Piešťany majú vďaka svojej polohe dve bohatstvá, vznikajúce z jedného zdroja – síry. Prvým je sírne bahno, veľmi užívané pri bahenných zábaloch uľavujúce namáhané kĺby. Druhým je miestna liečivá voda, vyvierajúca z hĺbky až 2 000 metrov.
Veľmi obľúbenou procedúrou je opäť Balneoterapia. Pre tých, ktorý si nezapamätali z minulého článku – tá sa používa pri poruchách a ochoreniach pohybového ústrojenstva, prípadne aj na poúrazové stavy. Spočíva v zabalenie končatiny do teplého bahna, ktoré sa postupne ochladzuje.
Piešťany však nie sú len centrom kúpeľných služieb. každý z hotelov ponúka svoje vlastné služby priamo vo svojom komplexe. Stretol som sa tak s plne vybavenými fitness centrami, posilovňou, ponukou masáží a iných wellness skrášľovacích procedúr.
Celé mestečko je zároveň posiate množstvom reštaurácií, malých útulných kaviarničiek a barov. Pre milovníkov aktívneho pohybu sa ponúkalo novo vybudované golfové centrum, ktoré je určené skutočne pre každého. Od začiatočníkov až po skúsených hráčov. Na mieste je možné využiť služby osobného trénera, prípadne si zapožičať celú výbavu.
V Piešťanoch sú ma zaujali dve časti. Hlavné centrum mesta a vedľajšia, pokojnejšia, oblasť Sĺňava.
Centrum mesta ponúka viac ako dve desiatky hotelov. Najluxusnejšie nesú označenie štyroch hviezdičiek.
Oblasť Sĺňava ponúka ako ubytovanie v hoteloch, tak aj v dvoch autokempingoch. Najväčším miestnym lákadlom je jazero a na ňom prevádzkovaný windsurfing a ťažné zariadenia pre vodné lyžovanie. V okolí sa ponúka veľa trás ako pre cyklistov, tak aj pre pešiu turistiku.