leto, zima.

27. apríla 2012, robertko, Nezaradené

Leto sa blíži, a ľudia si začínajú zajednávať dovolenky. Asi väčšina ľudí plánuje ísť cez leto ku moru. Ale prečo práve cez leto ? prečo chcú ísť takmer všetci cez leto, keď je aj na našom malebnom Slovensku horúco, do dovolenkových destinácií pri mori, kde je ešte o nejakých pár stupňov viac ?

Keď že milujem cestovanie, vždy viem kam pôjdem počas roka, kedy a koľko som ochotný zaplatiť. Aj ja som každý rok cez leto navštevoval skôr prímorské destinácie, ako tie chladnejšie a severské. Minulý rok som to zmenil. Na Slovensku padali teplotné rekordy, a ja som sa rozhodol, že sa cez leto pôjdem radšej schladiť. Navštívil som nórske Fjordy, a užil som perfektnú lyžovačku na pravých severských ľadovcoch a tento rok sa plánujem opäť niekam schladiť. Naopak, počas zimy, som navštívil Egypt. Možno vám to príde bláznivé, ale keď sa nad tým viac zamyslíme, prečo by som mal ísť cez zimu lyžovať do álp, keď sneh máme aj v Tatrách ?

Tak ako som sa počas minulého leta schladil na Fjordoch, a ohrial v Egypte, tak sa tento rok schladím vo Fínsku, a zohrejem Tunisku. A myslím, že osviežujúci článok o návšteve severu vás tiež osvieži a riadne schladí počas horúcich letných dní.