Založ si blog

Piešťany

Slovenské kúpele Piešťany sú zamerané predovšetkým na liečbu pohybového aparátu. Z toho vychádza aj hlavný motív symbolu Piešťan – muž lámajúci barle, ako symbol uzdravenia. Oficiálne slovenské stránky: Piešťany – piestany.cz.
Piešťany majú vďaka svojej polohe dve bohatstvá, vznikajúce z jedného zdroja – síry. Prvým je sírne bahno, veľmi užívané pri bahenných zábaloch uľavujúce namáhané kĺby. Druhým je miestna liečivá voda, vyvierajúca z hĺbky až 2 000 metrov.
Veľmi obľúbenou procedúrou je opäť Balneoterapia. Pre tých, ktorý si nezapamätali z minulého článku – tá sa používa pri poruchách a ochoreniach pohybového ústrojenstva, prípadne aj na poúrazové stavy. Spočíva v zabalenie končatiny do teplého bahna, ktoré sa postupne ochladzuje.
Piešťany však nie sú len centrom kúpeľných služieb. každý z hotelov ponúka svoje vlastné služby priamo vo svojom komplexe. Stretol som sa tak s plne vybavenými fitness centrami, posilovňou, ponukou masáží a iných wellness skrášľovacích procedúr.
Celé mestečko je zároveň posiate množstvom reštaurácií, malých útulných kaviarničiek a barov. Pre milovníkov aktívneho pohybu sa ponúkalo novo vybudované golfové centrum, ktoré je určené skutočne pre každého. Od začiatočníkov až po skúsených hráčov. Na mieste je možné využiť služby osobného trénera, prípadne si zapožičať celú výbavu.
V Piešťanoch sú ma zaujali dve časti. Hlavné centrum mesta a vedľajšia, pokojnejšia, oblasť Sĺňava.
Centrum mesta ponúka viac ako dve desiatky hotelov. Najluxusnejšie nesú označenie štyroch hviezdičiek.
Oblasť Sĺňava ponúka ako ubytovanie v hoteloch, tak aj v dvoch autokempingoch. Najväčším miestnym lákadlom je jazero a na ňom prevádzkovaný windsurfing a ťažné zariadenia pre vodné lyžovanie. V okolí sa ponúka veľa trás ako pre cyklistov, tak aj pre pešiu turistiku.

Long-Life servis – Nové podvody automobiliek

28.01.2013

Nie je tomu tak dávno, čo sa od určitých rokov začali hromadne vyrábať a predávať automobily s tzv. Long-Life olejovým servisom.. Automobilky sa na oko snažia vzbudiť v potenciálnom zákazníkovi dôveru, že auto, ktoré si od nich kúpia bude ľahšie na peňaženku. Bude „také úžasné“, že mu bude stačiť meniť olej namiesto raz za 10 000km na 30-40 000km. [...]

Kozmetika

15.11.2012

Kozmetika je staranie sa o zachovanie vonkajšej krásy respektíve odstránenie jej nedostatkov. Kozmetika využíva veľa vedeckých poznatkov získaných skúmaním ľudí. Ide najmä o pokožku a vlasy Najlepšie prostriedky na starostlivosť o pokožku sú napríklad telové krémy, šampóny a kondicionéry. Tieto výrobky majú v ponuke skoro všetky obchody no nie každý má všetky [...]

piatoček v Dobšinskej Ľadovej

29.04.2012

Presne predvčerom to bolo, keď som sa zastavil na návšteve u kamaráta v Poprade, ktorého som videl naposledy asi tak pred siedmymi rokmi. Spoznali sme sa na zahraničnej praxi ešte ako študenti na hotelovej akadémií. Došiel som k nemu, hodili sme reč, a keďže bol pracovný deň a on mal rôzne vybavovačky, ja som sa rozhodol navštíviť niečo z okolia, aby tento deň a táto [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase

24.04.2024 11:25

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 32
Celková čítanosť: 40820x
Priemerná čítanosť článkov: 1276x

Autor blogu

Kategórie